lauantai 20. syyskuuta 2014

Ensimmäinen viikko

Ensimmäisen viikon torstaina kävin ESN Porton toimistolla, josta sain ERAMUS-opiskelijoille suunnatun puhelinliittymän. 7,5 eurolla kuussa saa 500min/500txt/500MB. Dataliikenteeseen ei lasketa esim. WhatsAppia tai FB Messengeriä. Portugalissa on kaksi suurta operaattioria, joiden välinen kilpailu on kovaa. Toisen operaattorin tyttöset olivat kohdallani viikon myöhässä, sillä he tarjosivat tiedekunnan tervetuliaispäivänä liittymiä.

Samana päivänä myös muutin uuteen asuntoon. Kämppikset tekivät heti ensimmäisenä iltana tervetuliaisillallisen eli turskaa pehmeiden sipsisuikaleiden ja oliivien kera. Ruoka oli erittäin maittavaa. Pitänee jokin päivä kokata niillekin. Olisikohan tuo makaronilaatikon paikka?

Viikonloppuna tuli tavattua erittäin monta uutta ystävää. Perjantaina tapasin toisen suomalaisen, Valtterin, ja monia muita vaihtareita ja vaihtarikummeja eli buddyjä. Tästä tapaamisesta muodostui jonkinlainen side meidän vaihtareiden välille, ja olemmekin tavanneet tällä porukalla lähes joka ilta. Mukaan on liittynyt myös muita.



Näkymä Gaiaan Kristallipalatsin puistosta.


Lauantaina ESN Porto järjesti ensimmäiset viralliset bileet meille vaihtareille. Ohjelmassa oli speed meeting, jossa piti täyttää paperilappu eri ihmisten nimillä. Paperilla oli 30 kohtaa, joihin nimet piti kirjoittaa. Kohtina oli esimerkiksi siniset silmät, kadulla tapahtunut alastomuus ja portugalilaisen suuteleminen. Ei ollut siis tarkoituksena tehdä itse kyseisiä kohtia vaan löytää joku toinen, joka sopii siihen kohtaan. Olin liikkeellä play to win -taktiikalla, joten kotimatkallani kourassani oli pullo vaaleaa portviiniä.

Sunnuntaille ei kannata tehdä kovin tarkkoja shoppailusuunnitelmia, sillä kaikki paikat ovat kiinni. Onneksi ulkoilmapaikat ja museot ovat auki, joten portolaiset kerääntyvät puistoihin nauttimaan piknikkiä. Kävin kiertelemässä Kristallipalatsin puistossa, jossa on menossa kirjamessut. Väkeä oli paljon, joten pitää jokin päivä käydä siellä uudestaan ihan vain ihailemassa puistoa, joka valittiin yhdeksi Euroopan parhaimmaksi. Illalla Portugali pelasi Albaniaa vastaan jalkapallon EM-karsinnoissa. Valtterin kanssa kävimme katsomassa matsin baarissa, mutta eipä siellä oikein muita tuntunut olevan. Paikalliset taisivat olla kotonaan.

Keskiviikkona kävimme Ikeassa, koska joillakin oli tarvetta käydä siellä. Ikea on aika kaukana keskustasta, mutta sinne pääsee helposti puolen tunnin välein ilmaisella bussikyydillä keskustasta, Casa da Músican bussiterminaalista. Tarkoituksena oli palata kotiin ja siirtyä sitten rannalle, mutta yllättäen aikataulu hieman venyi. Raahauduimme sitten suoraan Ikeasta rannalle Matosinhosiin, jonne myös pääsi ilmaisella Ikea-bussilla. Rannan hiekka oli aika uskomatonta, mutta fiilistä hieman hillitsi lintujen jätökset ja untuvat hiekalla. Sää oli mitä mainioin, enkä edes palanut.

In English

Porto: lots of new friends and a lot to do.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti